Tarifleri

Patates Salatası

Etiket: Vejetaryen
Potato Salad
Porsiyon başı beslenme değeri
Kalori600 kcal
Protein13 g
Karbonhidrat28 g
Yağ49 g
Sodyum728.0 mg
Sıvı içeriği254 ml
Fosfor260 mg
Potasyum419 mg
Malzemeler (2 Porsiyon)
  • 300 g patates
  • 2 yumurta
  • 2 adet salatalık turşusu (normal boy)
  • 60 g mayonez
  • 120 g süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • baharat karışımı
  • öğütülmüş beyaz biber
  • bir tutam şeker
  • iki damla limon suyu
kolay
Yapılışı

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ilık suda 2 saat bekletip sularını süzün. Kaynatın ve mümkünse kaynatırken arada suyu değiştirin. Bu işlemler patateslerdeki potasyum miktarını azaltmaya yaramaktadır. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Salatalık turşularını da küçük küçük kesin. Mayonezi, süzme yoğurdu ve baharatları bir kasede karıştırın. Üstlerine haşlanmış patatesleri, haşlanmış yumurtaları ve turşuları ekleyin. Hepsini iyice harmanlanmaları için iki saatliğine buzdolabında bekletin. Bu yemek rosto veya kızarmış etin yanında servis edilebileceği gibi tek başına da oldukça besleyicidir.

Kaynak: Macaristan