Tarifleri

Peynirli Küçük Kekler

Etiket: Vejetaryen
Porsiyon başı beslenme değeri
Kalori224 kcal
Protein6 g
Karbonhidrat25 g
Yağ11 g
Sodyum49.0 mg
Sıvı içeriği39 ml
Fosfor97 mg
Potasyum99 mg
Malzemeler (12 Porsiyon)
  • 150 gr bisküvi  (kurabiye veya tereyağlı bisküvi)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tereyağ (fırın tepsisini yağlamak için)
  • 2 paket krem peynir (Her biri 200 gr)
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 150 gr esmer şeker
  • kurutulmuş zenfecil (ince dilimler halinde)
orta
Yapılışı

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Muffin pişirme tepsisine kek kalıbı koyun veya tepsiyi 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın. Bisküvileri parçalayın, 3 çorba kaşığı şeker ve tuz ile bir kapta karıştırın. Tereyağını eritin ve parçaladığınız bisküvilerle karıştırın.

Karışımı muffin pişirme tepsilerine dağıtın ve küçük keklerin altını şekillendirmek için sıkıca bastırın. Yaklaşık 5 dakika boyunca fırında pişirin. Sonrasında tepsiyi fırından çıkarın ve bir ızgaraya yerleştirin. Fırının sıcaklığını 150°C 'ye düşürün.

Krem peyniri, kap içinde yaklaşık 2 dakika boyunca krema kıvamına getirin. Karıştırmaya devam ederken yavaşça yumurtaları ilave edin. Limon suyu, limon kabuğu, vanilya özü, zencefil ve esmer şekeri ekleyip karıştırın.

Karışımı muffin kalıplarına doldurun ve katılaşana kadar (katılaşma süresi kalıpların boyutlarına bağlıdır) pişirin. Tepsiyi bir kek altlığına koyarak gece boyunca veya en az 4 saat süreyle soğumaya bırakın.

Küçük kekleri tepsinin kenarından bir bıçakla nazikçe keserek tepsiden çıkarın. (gerekirse tepsiyi ters çevirin)

Tabağın üzerinde, kurutulmuş zencefille süsleyerek servis edin.

Kaynak: Almanya