Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

Baharatlı somon fileto:

  • 200 g somon fileto
  • 50 ml erimiş tereyağı
  • 250 gr milföy
  • isteğe bağlı baharatlar: kekik, biberiye, dereotu, vb.

Süslemek için:

  • 4 kokteyl domates ve küçük bir demet tere

Sote roka salatası:

  • 70 gram roka
  • sotelemek için zeytinyağı

Dijon hardallı sirkeli sos:

  • 20 ml balzamik sirke
  • 30 ml sızma zeytinyağı
  • 30 ml kanola yağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1/2 soğan (30 g)
  • 1/2 diş sarımsak
  • biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori470 kcal
Yağ40 g
Sodyum169 mg
Karbonhidrat13 g
Protein14 g
Fosfor175 mg
Potasyum524 mg
Sıvı içeriği143 ml

Yapılışı

Baharatlı somon fileto:
Somonu yıkayıp, bir süzgeçte fazla suyunu süzün. Milföy hamurları yoğurup 4-5 mm kalınlığında kare şeklinde açın, ortadan ikiye bölün. Balığı dörde bölüp parçaları hamurların üstüne bölüştürün ve üzerlerine fırçayla hafif zeytinyağı sürün. Seçtiğiniz baharatları balıkların üstüne serpin. Balıkları hamur ile kaplayın ve hamurların uçlarına ve üstüne kurumasını engellemek için eritilmiş tereyağı sürün. Tepsiyi pişirme kağıdı ile kaplayın. Yufkalı balık parçalarını kağıda yerleştirip 175°C sıcaklıkta yufkaların üstü kızarıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Sote Roka Salatası:
Rokaları yıkayıp suyunu akıtarak iyice kurutun. Zeytinyağını tavada kızdırıp rokayı soteleyin. Lezzet vermek için baharat ekleyin.


Dijon hardallı sirkeli sos:
Soğanları soyup ince ince ve küp küp doğrayın. Blender kullanarak balı, sirkeyi ve hardalı karıştırın ve yavaş yavaş yağ ekleyin. Elde edilen sıvı karışıma baharat ekleyin. Ardından doğranmış sarımsak ile küp küp kesilmiş soğanı ekleyip iyice karıştırın.


Servis ederken:
Tabağa önce sote roka salatayı koyup üstüne sirkeli sosu gezdirin. Üstüne hamura sarılı somonları yerleştirin. Kokteyl domates ve tere ile süsleyin.

Beslenme tavsiyeleri

Misafir ağırlayacağınız zaman baharatlı somon filetoyu bir gün önceden hazırlayıp streç filmle sararak buzdolabında bekletebilirsiniz.