Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 adet mezgit fileto (400 g)
  • Biraz tuz
  • 1 adet kırmızı biber (150 g)
  • 1 adet kabak (150 g)
  • 1 cm dilimlenmiş zencefil
  • 1 tutam tat vermesi için rendelenmiş portakal
  • 1 tutam köri
  • Üzerine sürmek için biraz yağ


Baharatlı Sos İçin:

  • ½ kase ekşi krema (118.3 g) 
  • 125 g yumuşak ve tuzsuz lor peyniri (%30 yağlı)
  • 75 ml krema (%30 yağlı)
  • 2 yemek kaşığı baharat (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • Biraz tuz
  • Tat vermesi için biraz domates veya paprika

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori262 kcal
Yağ16 g
Sodyum209 mg
Karbonhidrat6 g
Protein22 g
Fosfor313 mg
Potasyum590 mg
Sıvı içeriği198 ml

Yapılışı

Balıkları yıkayın, süzün ve hafifçe tuzlayın. Biber ve kabağı temizleyin ve yıkayın. Biberi küp küp, kabağı dilim dilim kesin. Baharatı sebze ile karıştırın. Dört parça folyoyu yağ ile fırçalayın ve hazırladığınız karışımı folyolara bölün. Balıkları sebzelerin üzerine yatırın ve folyoyu kapatın. Izgara üzerinde yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Baharatlı Sos:
Bir kasenin içine ekşi krema üzerine, peyniri ve kremayı ekleyip, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Doğradığınız baharat ve sarımsağı peynirli karışıma ekleyin. Biraz tuz ekleyip ve domates veya paprika ile tatlandırın.