Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 200 g dana fileto veya biftek
  • 200 g Çin eriştesi veya pirinç
  • 1 kıyılmış beyaz limon otu
  • 150 g bezelye
  • 1 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı doğranmış zencefil
  • maydanoz
  • kişniş

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori367 kcal
Yağ13 g
Sodyum114 mg
Karbonhidrat49 g
Protein14 g
Fosfor198 mg
Potasyum339 mg
Sıvı içeriği80 ml

Yapılışı

Dana etini şerit şerit kesin. 1 çorba kaşığı susam yağında seyreltilmiş mısır nişastasıyla kaplayın. Kıyılmış limon otunu ve limon suyunu ekleyin. 30 dakika buzdolabında bekletin. Bezelyeleri yıkayıp ayıklayın. Bir tencerede su kaynatıp erişteleri içine atın. Ambalajda yazan süreye göre pişirin. Sularını süzüp içine bir çorba kaşığı susam yağı karıştırın. Bir kenara koyun. Bir sote tavasında veya wok tavada 1 çorba kaşığı yer fıstığı yağı kızdırın. Soslu et şeritlerini ekleyin. 1 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Eti ve et suyunu alın. Bir kenara koyun. Wok tavaya bir çorba kaşığı yağ koyup içine zencefil, sarımsak ve bezelyeleri ekleyin. Yaklaşık 2 dakika pişirin. İçine erişteleri, et şeritlerini ve et suyunu karıştırın. 1-2 dakika boyunca karıştırmaya devam ederek pişirin. Maydanoz ve kişniş ile çeşnilendirin. Hemen servis edin.