Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 6 çorba krem Edema peyniri (40 % yağ oranı)
  • 4 yumurta, çırpılmış
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı baharat (fesleğen, kekik)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 2 adet kavrulmuş sivribiber
  • 250 g kızarmış ekmek

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori423 kcal
Yağ16 g
Sodyum161 mg
Karbonhidrat48 g
Protein20 g
Fosfor308 mg
Potasyum435 mg
Sıvı içeriği146 ml

Yapılışı

Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyup ısıtın. Soğanları yumurtalarla karıştırdıktan sonra tavaya koyun. Baharatları ve biberi ekleyin. Bir kaç dakika pişirdikten sonra omleti ters çevirin. Krem peyniri omletin üzerine yayıp 1 dakika daha pişirin. Omleti ikiye katlayıp hemen servis edin. Yanına kavrulmuş biber ve kızarmış ekmek koyun.