NephroCare, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için bu web sitesinde çerezler kullanmaktadır. Web sitesini incelemeye devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz. Ayrıntılar için gizlilik politikamızı inceleyin.
Tarifleri
Kahvaltıda yoğurt ve balla servis edilen yulaf lapası
- 50 g yulaf gevreği
- 250 ml su
- 100 ml krema (%30 yağlı)
- 2 çorba kaşığı Süzme yoğurt (%10 yağlı)
- Bir tutam tuz
- 2 çay kaşığı sıvı bal
Çeşitlendirmek için yarım elmayı rendeleyerek yulaf lapasını onunla süslemenizi öneririz; leziz, meyveli bir dokunuş ve hafif bir tatlılık kazandıracaktır. Ayrıca ahududu veya dut gibi diğer küçük yumuşak meyveleri de kullanabilirsiniz.
Karışımı bir tavada ısıtın ve yaklaşık 5 dakika süreyle yavaş yavaş kaynatın. Yulaf gevreklerinin tavanın zeminine yapışmasını önlemek için hafifçe karıştırın. Tavayı ocaktan alın, kenarda 2 dakika daha tutarak soğumasını bekleyin.
Servis için lapayı iki küçük kaseye aktarın, birer çorba kaşığı süzme yoğurt ilave edin ve birer çay kaşığı bal ile süsleyin.
Bir tutam tarçın tarifi tamamlayacak ve dolgun bir tat kazandıracaktır.
Yulaf lapası geleneksel olarak su ve sütten oluşan bir karışımla hazırlanır. Fosfor içeriğini düşürmek amacıyla, bizim tarifimizde krema ve su karışımı kullandık.
Çeşitlendirmek için yarım elmayı rendeleyerek yulaf lapasını onunla süslemenizi öneririz; leziz, meyveli bir dokunuş ve hafif bir tatlılık kazandıracaktır. Ayrıca ahududu veya dut gibi diğer küçük yumuşak meyveleri de kullanabilirsiniz.
