Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 100 g bulgur (orta kalınlıkta)
  • 120 g sarı biber
  • 120 g kırmızı biber
  • 200 g domates
  • 150 g salatalık
  • 80 g soğan
  • 1 kırmızı hindiba
  • 1/4 baş hindiba
  • 100 g çekirdeksiz üzüm
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1/2 limon (suyu)
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve taze öğütülmüş biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori268 kcal
Yağ13 g
Sodyum67 mg
Karbonhidrat31 g
Protein6 g
Fosfor162 mg
Potasyum685 mg
Sıvı içeriği252 ml

Yapılışı

Salata:
250 ml suyu kaynatın. İçine bulguru koyup karıştırın ve 10 dakika bekletin. Biberler ile domatesleri yıkayıp küçük küpler halinde kesin. Salatalıkları yıkayıp soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları soyup halka şeklinde kesin. Hindibayı ve kırmızı hindibayı yıkayın. Kurutup tek lokmalık parçalara ayırın. Üzümleri yıkayıp ikiye bölün.


Sos:
Taze yeşillikleri yıkayıp kurutun ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve biberi karıştırıp son olarak doğranmış baharatları ekleyin ve yine karıştırın.


Servis önerisi:
Bulguru biberler, domatesler ve soğanlarla birlikte karıştırın. Salata sosunun yarısını bu karışıma ekleyin. Hindibayı, kırmızı hindibayı ve salatalıkları tabaklara dizin. Bulgur salatasını ve üzümleri ekleyip salata sosunun geri kalanını üzerlerine serpin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu tarifteki potasyum miktarını azaltmak için biberleri dilimleyip iki saat ılık suda bekletebilir ve daha az domates kullanabilirsiniz.