NephroCare, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için bu web sitesinde çerezler kullanmaktadır. Web sitesini incelemeye devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz. Ayrıntılar için gizlilik politikamızı inceleyin.

Tarifleri

###ACTIONS###
 

Kıymalı Börek

Etiket: Et
Porsiyon başı beslenme değeri
Kalori356 kcal
Yağ29 g
Sodyum402.0 mg
Karbonhidrat12 g
Protein13 g
Fosfor172 mg
Potasyum193 mg
Sıvı içeriği66 ml
Malzemeler (12 Porsiyon)
  • 2 kırmızı soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ 
    500 gr kıyma 
    Karabiber
    Toz kırmızı biber
    1 yumurta
    200 ml krema
    Yarım paket kabartma tozu
    200 ml su
    1 paket yufka 
orta
Beslenme tavsiyeleri

Kıymalı börek geleneksel olarak sıcak veya soğuk olarak, bir atıştırmalık veya ana yemek olarak ve genellikle bir bardak yoğurtla yenir.
-Bir varyasyon olarak, münferit kısımlara biraz peynir veya sebze eklenebilir.
Deneyimli şefler, böreği sadece basit porsiyonlara ayırmakla kalmaz, bunları rulolar veya salyangoz biçimleri gibi yaratıcı şekillere getirir.

Yapılışı

Soğanları ince ince doğrayın ve tavada biraz yağ ile çevirin. Soğanlar sırlandıktan sonra kıymayı ekleyin ve yüksek ateşte pişirin.Lezzet için biraz karabiber ve kırmızı biber ekleyin.
Yumurtayı  krema ve suyla birlikte bir kasede çırpın. Kabartma tozu ekleyin ve birlikte iyice karıştırın.
Yuvarlak veya kare bir fırın tepsisini yağlayın (yaklaşık 25x35 cm). Tabana 3 yufka koyun, üzerine biraz kıymalı harç dağıtın (3-4 yemek kaşığı dökün ). Kıymanın üzerine sos üstüne 1 yufka daha koyun ve kıyma ve yufka tabakalarının hepsi tükenene kadar tekrarlayın. Bitirmek için, üstüne 2 yufka yerleştirin ve sosun geri kalanını üzerlerine dökün.

Fırın tepsisini fırına yerleştirin (önceden ısıtılmış 190 ° C) ve 30-35 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın ve bir pasta gibi veya küçük kareler halinde servis edin.

Afiyet olsun !

Beslenme tavsiyeleri

Kıymalı börek geleneksel olarak sıcak veya soğuk olarak, bir atıştırmalık veya ana yemek olarak ve genellikle bir bardak yoğurtla yenir.
-Bir varyasyon olarak, münferit kısımlara biraz peynir veya sebze eklenebilir.
Deneyimli şefler, böreği sadece basit porsiyonlara ayırmakla kalmaz, bunları rulolar veya salyangoz biçimleri gibi yaratıcı şekillere getirir.

Kaynak: Croatia
 
###ACTIONS###