Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 500 g tavuk göğsü
  • 300 g beyaz pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 limon (suyu)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 elma
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tat vermek için kekik

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori532 kcal
Yağ9 g
Sodyum88 mg
Karbonhidrat72 g
Protein36 g
Fosfor368 mg
Potasyum608 mg
Sıvı içeriği225 ml

Yapılışı

Tavuk etini sarımsak, bir kaç damla limon suyu ve kekikle çeşnilendirin. Bunları yapışmaz bir tavada biraz zeytinyağı ile soteleyin veya ızgarada pişirin. Pirinci normal pilav şeklinde pişirin.


Elma püresi: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp küp doğrayıp üzerlerine limon suyu ekleyin ve üstlerini kapatacak miktarda suda pişirin; tencerenin kapağı kapalı şekilde elmalar iyice yumuşayana dek ağır ağır pişirilmelidir. Potasyumun bir kısmını giderebilmek için pişirme suyunu süzüp dökün. Elmaları biraz soğumaya bırakın, ardından püre haline gelinceye dek blenderdan geçirin. Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından elma sosunu ekleyip istenen kıvama gelene dek karıştırın. Pirinçle birlikte servis edin.