Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 2 sarı veya kırmızı dolmalık biber
  • 500 g kuşbaşı veya küp küp doğranmış tavuk göğsü
  • 300 g beyaz pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • lezzet vermek için biber ve kekik

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori488 kcal
Yağ9 g
Sodyum90 mg
Karbonhidrat64 g
Protein36 g
Fosfor374 mg
Potasyum628 mg
Sıvı içeriği191 ml

Yapılışı

Biberleri iyice yıkayın. Üst kısımlarını kesip bir kenara koyun. Çekirdeklerini çıkarın. Kaynar suda yumuşayana dek birkaç dakika pişirin. Bekletin. Sarımsak ve soğanı ince ince dilimleyin. Bir tavada bir çorba kaşığı yağ ile soteleyin. Kuşbaşı veya doğranmış tavuğu da ekleyip tekrar soteleyin. Pirinci önceden biraz haşlayın. Ardından pişmiş pirinci ve çeşnileri de karışıma ekleyin. Bu karışımı biberlere doldurun ve biberleri 2 çorba kaşığı yağ ile bir fırın kabına koyun. Karışım arttığı takdirde bunu kaptaki biberlerin yanına ekleyin. Fırında kahverengileşene kadar birkaç dakika pişirin.