Tarifleri

Malzemeler (2 Porsiyon)

  • 50 g yulaf gevreği
  • 250 ml su
  • 100 ml krema (%30 yağlı)
  • 2 çorba kaşığı Süzme yoğurt (%10 yağlı)
  • Bir tutam tuz
  • 2 çay kaşığı sıvı bal

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori282 kcal
Yağ20 g
Sodyum128 mg
Karbonhidrat21 g
Protein5 g
Fosfor134 mg
Potasyum185 mg
Sıvı içeriği178 ml

Yapılışı

Karışımı bir tavada ısıtın ve yaklaşık 5 dakika süreyle yavaş yavaş kaynatın. Yulaf gevreklerinin tavanın zeminine yapışmasını önlemek için hafifçe karıştırın. Tavayı ocaktan alın, kenarda 2 dakika daha tutarak soğumasını bekleyin.
Servis için lapayı iki küçük kaseye aktarın, birer çorba kaşığı süzme yoğurt ilave edin ve birer çay kaşığı bal ile süsleyin.
Bir tutam tarçın tarifi tamamlayacak ve dolgun bir tat kazandıracaktır.
Yulaf lapası geleneksel olarak su ve sütten oluşan bir karışımla hazırlanır. Fosfor içeriğini düşürmek amacıyla, bizim tarifimizde krema ve su karışımı kullandık.

 

Beslenme tavsiyeleri

Çeşitlendirmek için yarım elmayı rendeleyerek yulaf lapasını onunla süslemenizi öneririz; leziz, meyveli bir dokunuş ve hafif bir tatlılık kazandıracaktır. Ayrıca ahududu veya dut gibi diğer küçük yumuşak meyveleri de kullanabilirsiniz.