Tarifleri
Malzemeler (1 Porsiyon)
- yarım şeftali
- 50 g ahududu
- 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
- 100 g yoğurt (3,5% yağ oranı)
- 2-3 çorba kaşığı süt (3,5% yağ oranı)
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı ay çekirdeği
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Kalori308 kcal
Yağ9 g
Sodyum72 mg
Karbonhidrat44 g
Protein12 g
Fosfor293 mg
Potasyum530 mg
Sıvı içeriği216 ml
Yapılışı
Şeftaliyi ince dilimler halinde kesin. Şeftali dilimlerini, ahududuları ve yulaf ezmesini küçük bir kasede karıştırın. Yoğurt, süt ve balı iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı meyve ve müsli tahıllarının üstüne dökün. En üste ay çekirdeklerini serpin.