Tarifleri

Patates Salatası

kolay
Etiket: Vejetaryen
Kaynak: Macaristan

Malzemeler (2 Porsiyon)

  • 300 g patates
  • 2 yumurta
  • 2 adet salatalık turşusu (normal boy)
  • 60 g mayonez
  • 120 g süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • baharat karışımı
  • öğütülmüş beyaz biber
  • bir tutam şeker
  • iki damla limon suyu

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori600 kcal
Yağ49 g
Sodyum728.0 mg
Karbonhidrat28 g
Protein13 g
Fosfor260 mg
Potasyum419 mg
Sıvı içeriği254 ml

Yapılışı

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ilık suda 2 saat bekletip sularını süzün. Kaynatın ve mümkünse kaynatırken arada suyu değiştirin. Bu işlemler patateslerdeki potasyum miktarını azaltmaya yaramaktadır. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Salatalık turşularını da küçük küçük kesin. Mayonezi, süzme yoğurdu ve baharatları bir kasede karıştırın. Üstlerine haşlanmış patatesleri, haşlanmış yumurtaları ve turşuları ekleyin. Hepsini iyice harmanlanmaları için iki saatliğine buzdolabında bekletin. Bu yemek rosto veya kızarmış etin yanında servis edilebileceği gibi tek başına da oldukça besleyicidir.