Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 100 g yaban mersini
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 125 ml az yağlı süt (1,5 % yağ oranı)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori149 kcal
Yağ5 g
Sodyum37 mg
Karbonhidrat22 g
Protein4 g
Fosfor73 mg
Potasyum115 mg
Sıvı içeriği63 ml

Yapılışı

Yumurtayı pütürsüz ve yoğun kıvamlı bir hamur elde edene dek un, şeker ve sütle karıştırın. Ardından iyice yıkanmış yaban mersinlerini ekleyin.
Yapışmaz bir tava alıp ısıtın ve hafifçe yağlayın. Tavaya bir kaşık hamur koyarak istediğiniz boyutlarda pankekler yapın.
Hamurun yüzeyinde ufak kabarcıklar oluşmaya başladığında pankekleri alt üst edin. Pankeklerin her iki tarafını da altın sarısı ile kahverengi arasında bir renk alıncaya dek pişirin. Hamurun tamamı bitene dek bu işlemleri tekrarlayın.