Tarifleri
Malzemeler (2 Porsiyon)
- 4 dilim beyaz ekmek
- 40 ml krema (mümkünse %30 yağlı)
- 40 ml su
- 4 çay kaşığı pudra şekeri
- 2 tutam tarçın
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
- 1 yumurta
- 20 g tereyağı
- Üstüne dökmek için pekmez veya eritilmiş tereyağı
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Ekmeklerin kabuklu kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Kremayı, suyu, pudra şekerini, tarçını ve şekerli vanilini veya vanilya aromasını derin bir kaba koyup iyice karıştırın. Yumurtayı da ekleyip çırpın. Ekmeği yumurtalı karışıma batırıp bir kaç dakika sıvıyı emmesini sağlayın. Tereyağını tavada eritin. Ekmek dilimlerini kısık ateşte altın rengi ile kahverengi arası olana dek 3-5 dakika kızartın. Ne kadar uzun süre kızartırsanız tost o kadar gevrek olacaktır. Pekmezi veya tereyağını tostun üzerine dökün.
Beslenme tavsiyeleri
Fransız tostu aynı zamanda lezzetli bir atıştırmalık olarak da hazırlanabilir. Bunun için pudra şekeri, tarçın ve şekerli vanilin olmadan diğer malzemeleri kullanarak yapın. İki fransız tostu dilimi arasında jambon ve peynir veya mozzarella ve domates dilimleri koyun. Bu tost aynı zamanda ızgara mantar veya kavrulmuş pastırma ile de çok lezzetli olmaktadır.