Tarifleri
Malzemeler (8 Porsiyon)
- 1 adet küçük havuç (yaklaşık 60 g)
- 1-2 adet patates (yaklaşık 150 g)
- 1 adet küçük biber (yaklaşık 100 g)
- 1 adet taze soğan (yaklaşık 30 g)
- 100 g küp doğranmış, pişirilmiş jambon
- 6 yumurta
- 50 ml süt
- 2 çorba kaşığı doğranmış frenk soğanı
- tuz
- karabiber
- muskat
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Patatesleri ve havucu küçük küpler halinde doğramadan önce soyun; biberi de küp doğrayın.
Ardından, patatesleri, havucu ve biberi tencerede yavaş yavaş kaynatın (boyutlarına bağlı olarak, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika).
Taze soğanları yıkayıp ince halkalar halinde doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı yağı ısıtın ve önceden kaynatılıp küp doğranmış olan patates, havuç ve biberi, taze soğan ve küp doğranmış jambonlarla birlikte orta ateşte kızartın.
Diğer yandan, frenk soğanlarını ince ince kıyın ve yumurtaları 50 ml süt, bir tutam tuz, karabiber, muskat ve frenk soğanlarıyla birlikte telle çırpın.
Karışımı sebzelerin üzerine boşaltın ve biraz katılaşmasını bekleyin. İyice pişene kadar bekleyin ve porsiyonlara ayırıp tabaklarda servis edin.
Sebzelerin tuz içermeyen bol miktarda suda pişirilmesi, doğrudan tavada pişirmeye kıyasla daha fazla potasyumu uzaklaştıracaktır.
Fosfat, kolesterol ve kalori alımını da azaltmak istiyorsanız, yumurtaları ayırarak (istenen miktara bağlı olarak bir veya daha fazla) yumurtanın yalnızca beyazını da kullanabilirsiniz.
Beslenme tavsiyeleri
Malzemeler kişisel tercihinize bağlı olarak da çeşitlendirilebilir – örneğin biraz domates veya mantara (konserve) ya da lor peyniri ve yaban turpu sosuyla birlikte az miktarda pırasaya ne dersiniz?