Patates ve sebzeleri hazırlama alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecektir; ancak bu kolaydır ve çabuk alışırsınız.
Sebzeleri önce dilimleyip, en az iki saat boyunca taze ılık suda bekletin. Ardından bu suyu dökün ve pişirirken tekrar suyu değiştirerek pişirin. Bu yolla büyük miktarda potasyum uzaklaştırılacaktır. Başka bir yemek ya da sos hazırlamak için de bu pişirme suyunu kullanmayın.
Taze meyveler ve kabuklu kuruyemişler hakkında ne diyeceksiniz?
Doktorunuzun veya diyetisyeninizin önerdiği miktarda meyve tüketebilirsiniz. Özellikle diyabet hastası iseniz, meyve tüketiminde çok daha dikkatli olmanız gerekir. Ancak lütfen muz, kuru kayısı ve kuru erik gibi potasyum oranı yüksek olan kuru meyvelerin tüketimini ciddi biçimde azaltmayı deneyin.
Fındık, fıstık, badem gibi kabuklu kuruyemişler, potasyum içeriği en yüksek yiyeceklerdendir. Bunların tüketiminde özellikle çok dikkatli olun ve mümkünse hiç tüketmemeye çalışın. Ayrıca bunlarla hazırlanan kek ve kurabiye gibi yiyecekleri de tüketirken potasyum içerdiklerini unutmayın.