Tarifleri

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 300 g armut
  • 3 yumurta
  • 90 g margarin
  • 120 g un
  • yarım su bardağı şeker (veya 2 çay kaşığı aspartam)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori228 kcal
Yağ14 g
Sodyum493 mg
Karbonhidrat20 g
Protein5 g
Fosfor265 mg
Potasyum127 mg
Sıvı içeriği64 ml

Yapılışı

Bir kase içinde çırpılmış yumurtalar ile şekeri (tatlandırıcıyı) karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilya özütünü ve tarçını ekleyin. Margarini hafifçe ısıtıp yumuşatın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün. Margarini ve meyveleri hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. 150°C'de ara sıra gözleyerek 45 dakika pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Armut özellikle lif açısından zengin olan ve bağırsakları harekete geçirme özelliğiyle bilinen bir meyvedir. Bu sayede bağırsaklardan geçişi hızlandırarak kabızlığa iyi gelir. Bu tatlı beslenmede ihtiyacınız olan tuz (eser miktarda), fosfor ve potasyumu sağlar. Kabartma tozunu karbonat ile değiştirerek fosfor miktarını azaltabilirsiniz.