Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 400 g milföy hamuru
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı susam
  • öğütülmüş karabiber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori424 kcal
Yağ33 g
Sodyum452 mg
Karbonhidrat29 g
Protein4 g
Fosfor38 mg
Potasyum85 mg
Sıvı içeriği32 ml

Yapılışı

Milföylerin üzerine baharatları serpin. Üst üste koyup buzdolabında 15 dakika bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Şekil verilmiş hamurları pişirme kağıdı yayılı tepsiye yerleştirin. Fırını 240°C'ye önceden ısıtın ve tepsiyi fırına koyunca sıcaklığını hemen 200°C'ye dereceye düşürün ve 8 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis etmeden önce soğumalarını bekleyin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu tarife haşhaş tohumu, parmesan peyniri ve hatta evde yapılmış pesto sosu bile ekleyebilirsiniz.