Tarifleri
Malzemeler (10 Porsiyon)
- 2 limon
- 2 yemek kaşığıbal
- 250ml su
- 750 ml maden suyu
- İsteğe bağlı: nane
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
2 limonun kabuğunu rendeleyin ve bir cam sürahiye koyun.
Daha sonra 250 ml suyu kaynatın ve kabuğun üzerine dökün.
Sarı sıvının soğumasına izin verin ve sonra bir elek ile süzün. Bal, sıvı ılıdıktan sonra (<40 ° C) karıştırılırsa iyice çözülebilir.
Limon suyunu sıkın ve limon-bal sıvısına ekleyin.
Tamamen soğuduktan sonra maden suyunu doldurun.
İsterseniz ince ince nane doğrayın ve ekleyin.
Ve ballı limonata hazır.
Limon kabuğunu rendelerken, beyaz kısmı acı bir tat verdiğinden, sadece sarı kısmı kullanmaya dikkat edin.
Beslenme tavsiyeleri
Çok sıcak günlerde limonatayı buz küpü tepsilerine doldurabilir ve limonatayı gün boyunca buz küpleri olarak da tüketebilirsiniz - bu şekilde limonata gerçekten soğuk olur ve serinletici etkisi çok fazla içmek zorunda kalmadan uzun sürer (tabii ki , buz küplerini tükettiğiniz sıvı miktarına eklemelisiniz).