Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

  • 800 g dana eti (döş, boyun, incik, karışık)
  • 400-500 g ilikli kemik
  • 300 g havuç
  • 300 g maydanoz
  • 150 g kereviz kökü
  • 150 g dolmalık biber
  • 100 g soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 300 g patates
  • 10 çekilmemiş tane biber
  • 3 adet tane yenibahar
  • 1 tutam safran
  • baharat karışımı
  • taze maydanoz
  • 150 g makarna

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori502 kcal
Yağ32 g
Sodyum88 mg
Karbonhidrat27 g
Protein26 g
Fosfor249 mg
Potasyum811 mg
Sıvı içeriği225 ml

Yapılışı

Eti ve ilikli kemikleri 300 ml soğuk suya yerleştirip kaynatın. Kanlı ve köpüklü suyu süzüp dökün. Eti ve kemikleri tekrar soğuk suya koyup kaynatın ve ateşi kısarak et suyu berrak bir hale gelinceye kadar üstteki köpüklü tabakayı alıp atın. Tencerenin kapağını kapatmadan 2,5 saat kaynatın. Bu esnada suyun yüzeyindeki köpüklü tabakayı sürekli alıp atmaya özen gösterin. Maydanozu yemek hazır olunca üstüne serpmek üzere bir kenara koyun. Suya konulacak sebzeleri soyup baharatlarla karıştırın. Suyu hazır hale gelinceye dek 3-3,5 saat daha kısık ateşte pişirin. Hem sebzeler hem de et yumuşadıktan sonra suyu süzüp sebze ve eti küçük küçük doğrayın. Et suyunu atmayın ve bir elek kullanarak süzün ve sebze ile eti ilave edin. Üzerine taze doğranmış maydanoz serpin. Yanında erişte, makarna veya mantı ile servis edebilirsiniz.

Beslenme tavsiyeleri

Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için havuçları, biberleri ve patatesleri doğrayıp ılık suda 2 saat bekletin ve ardından süzün.