Tarifleri

Malzemeler (12 Porsiyon)

  • 250 g un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 100 g şeker
  • 245 g yoğurt
  • 50 g yemeklik yağ
  • 2 elma
  • tarçın
  • 1 paket şekerli vanilin
  • rendelenmiş portakal kabuğu

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori190 kcal
Yağ6 g
Sodyum85 mg
Karbonhidrat29 g
Protein4 g
Fosfor99 mg
Potasyum109 mg
Sıvı içeriği45 ml

Yapılışı

12'li mini kek kalıbını margarinle yağlayın ve fırını 175ºC sıcaklıkta önceden ısıtın. Elmaları rendeleyip üzerlerine tarçın ve vanilya şekerini ekleyin, ardından elmaları sularının çıkması için bir kenara koyun.
Kuru kısım: Unu kabartma tozuyla karıştırın.
Islak kısım: Yumurtaları önce şekerle, ardından yoğurt ve portakal kabuğu rendesiyle karıştırın. Sonra elmaları sıkarak sularının süzülmesini sağlayın ve çıkan elma suyu ile yağı da karışıma ekleyin. Kuru kısım ile ıslak kısmı karıştırın ve suyu süzülmüş elma rendesini oluşan hamura ekleyin. Hamuru kalıplara bölüştürün ve 30-35 dakika kadar pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Kabartma tozunu karbonat ile değiştirerek fosfor içeriğini azaltabilirsiniz.