Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 elma
  • 60 g şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • isteğe bağlı bir reçel çeşidi: ahududu, yaban mersini, vb.

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori217 kcal
Yağ3 g
Sodyum3 mg
Karbonhidrat45 g
Protein1 g
Fosfor17 mg
Potasyum159 mg
Sıvı içeriği110 ml

Yapılışı

Fırını önceden 180ºC sıcaklığa ısıtın. Elmaların çekirdek kısımlarını çıkarın ve bir fırın kabına dizin. Ortalarındaki delikleri şeker, reçel ve şekerli vanilin ile doldurun. Her bir elmanın üzerine ufak bir parça tereyağı koyun. Fırında 30 dakika boyunca pişirin. Son olarak kabın dibine bir bardak elma suyu ekleyebilirsiniz.

Beslenme tavsiyeleri

Genelde tüm misafirler fırında karamelize edilmiş elmalara bayılır! Çabucak ve kolayca yapılabilen bu tarif sayısız şekilde değiştirilebilir. Aynı zamanda içeriğindeki potasyum, fosfor (eser miktarda) ve tuz (eser miktarda) miktarının çok az olması sebebiyle diyetinize son derece uygundur.