Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 400 g kuşbaşı dana eti
  • 800 g havuç
  • 2 bardak su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • karabiber
  • kekik
  • defne yaprağı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori252 kcal
Yağ9 g
Sodyum98 mg
Karbonhidrat6 g
Protein22 g
Fosfor246 mg
Potasyum1,070 mg
Sıvı içeriği344 ml

Yapılışı

Havuçları doğrayıp 2 saat ılık suda beklettikten sonra suyu atın. Kuşbaşı etleri dökme demir tencerede kıyılmış soğan ile birlikte bir çorba kaşığı yağda soteleyin. İyice kavrulduktan sonra ete su ekleyin. Karabiberi ekleyin. Kekiği, defne yaprağını, sarımsağı ve doğranmış havuçları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kısık ateşte pişirin.