Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • Haşlanmış nohut (süzülmüş net ağırlığı 250 g olacak şekilde )
  • 1 yemek kaşığı tahin 
  • 4 yemek kaşığı ze

    Her şeyi püre haline getirin ve tadına baharat ekleyin. İsterseniz maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı ile süsleyin.

    Önemli: Nohutlar potasyum bakımından yüksektir. Taze / kuru nohut kullanmamak, konserveden nohut kullanmamak önemlidir. Suyu çıkarın ve tekrar temiz suyla durulayın.

    ytinyağı
  • Bir limonun suyu, bir miktar sarımsak, 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: Garnitür için taze maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori206 kcal
Yağ14 g
Sodyum205 mg
Karbonhidrat13 g
Protein6 g
Fosfor95 mg
Potasyum79 mg

Yapılışı

Her şeyi püre haline getirin ve tadını kontrol ederek az miktarda baharat ekleyin. İsterseniz maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı ile süsleyin.

Önemli: Nohutlar potasyum bakımından yüksektir. Taze / kuru nohut kullanmamak, konserveden nohut kullanmamak önemlidir. Suyunu birkaç defa değiştirerek  temiz suyla bol durulayın.