Tarifleri
Malzemeler (4 Porsiyon)
- Haşlanmış nohut (süzülmüş net ağırlığı 250 g olacak şekilde )
- 1 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı ze
Her şeyi püre haline getirin ve tadına baharat ekleyin. İsterseniz maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı ile süsleyin.
Önemli: Nohutlar potasyum bakımından yüksektir. Taze / kuru nohut kullanmamak, konserveden nohut kullanmamak önemlidir. Suyu çıkarın ve tekrar temiz suyla durulayın.
ytinyağı - Bir limonun suyu, bir miktar sarımsak, 1 çorba kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı: Garnitür için taze maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Kalori206 kcal
Yağ14 g
Sodyum205 mg
Karbonhidrat13 g
Protein6 g
Fosfor95 mg
Potasyum79 mg
Yapılışı
Her şeyi püre haline getirin ve tadını kontrol ederek az miktarda baharat ekleyin. İsterseniz maydanoz ve / veya kırmızı biber tozu ve zeytinyağı ile süsleyin.
Önemli: Nohutlar potasyum bakımından yüksektir. Taze / kuru nohut kullanmamak, konserveden nohut kullanmamak önemlidir. Suyunu birkaç defa değiştirerek temiz suyla bol durulayın.