Tarifleri

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 90 cl yağsız süt
  • 30 g toz şeker
  • ince ince rendelenmiş portakal kabuğu
  • 190 g risotto pirinç
  • 12 adet incir
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 150 g vanilyalı dondurma

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori364 kcal
Yağ9 g
Sodyum79 mg
Karbonhidrat61 g
Protein9 g
Fosfor216 mg
Potasyum555 mg
Sıvı içeriği245 ml

Yapılışı

Bir tencerenin içinde sütü, portakal kabuklarını ve şekeri kaynatın. Daha sonra pirinci ekleyin ve katılaşana kadar 25-35 dakika boyunca sık sık karıştırın. Tencereyi ateşin üstünden alın ve soğumaya bırakın. İncirleri ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin. Üzerine balı ve portakal suyunu gezdirin, 20 dakika rengi değişene kadar fırında bırakın. Pirincin üzerine bir kaç kaşık dolusu dondurmayı koyun ve eriyene kadar karıştırın. Ayrı ayrı kaplara pirinci incir ile koyun ve üzerine hazırladığınız portakal suyunu gezdirip, hemen servis edebilirsiniz.