Tarifleri

Malzemeler (10 Porsiyon)

  • 250 ml krema
  • 250 ml su
  • 250 g irmik
  • 1 litre tam yağlı süt (3,5 % yağ oranı)
  • 50 g kuş üzümü
  • 40 g şeker
  • 10 g limon suyu
  • limon kabuğu
  • 1/2 çırpılmış yumurta
  • 1 tutam tuz
  • üstüne serpmek için tarçın ve şeker

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori202 kcal
Yağ14 g
Sodyum79 mg
Karbonhidrat15 g
Protein5 g
Fosfor123 mg
Potasyum217 mg
Sıvı içeriği154 ml

Yapılışı

Bir tencereye krema ile suyu koyup kaynatın. İrmiği ekleyip karıştırın. İrmiği düşük sıcaklıkta pişirmeye devam edin. Limonu yıkayıp ikiye bölün. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, şekeri ve kuru üzümleri irmiğe ekleyip birkaç dakika pişirin. İrmikli karışımı pişirme kağıdı serili bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Ardından tepsiden çıkarıp baklava şeklinde veya 2 cm genişlikte dilimleyin. Dilimleri iki tepsiye dizin.Üzerlerine çırpılmış yumurta sürerek fırına koyun ve 160°C'de 10 dakika pişirin. Son olarak dilimlerin üstüne biraz şeker ve tarçın serpin.

Beslenme tavsiyeleri

Tarçın ve kuş üzümü yerine istediğiniz baharat ve meyveleri de kullanabilirsiniz