Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • Yarım taze ananas
  • 100 ml hindistan ceviz sütü
  • 50 g şeker
  • 1 fincan krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı lavanta çiçeği
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori335 kcal
Yağ21 g
Sodyum35 mg
Karbonhidrat33 g
Protein2 g
Fosfor63 mg
Potasyum372 mg
Sıvı içeriği155 ml

Yapılışı

Ananasın kabuğunu soyun ve halka şeklinde doğrayın. Çekirdekleri orta kısmından alın. Dilimleri hindistan cevizi sütüne daha sonradan şekere bulayın. Kremaya şekeri, lavanta çiçeği ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyip, hafifçe karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın.

Izgaranın üzerine folyoyu yerleştirin ve üzerine fırça yardımı ile hafifçe tereyağı sürün. Izgaraya ananasları yerleştirin ve rengi kahveleşinceye kadar bekleyin. Tabağa ananas halkalarını hindistan cevizi kremasıyla birlikte koyun.