Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 500 g donmuş milföy hamuru

İç malzemeleri:

  • 4 yumurta
  • 250 g kabak
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • 40 g un
  • 1 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 50 g kaşar peyniri (45 % yağ oranı)
  • biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori762 kcal
Yağ55 g
Sodyum721 mg
Karbonhidrat49 g
Protein19 g
Fosfor266 mg
Potasyum452 mg
Sıvı içeriği207 ml

Yapılışı

Milföy hamurunu açıp bir tart kalıbına yerleştirin ve kısa bir süre pişirin. Kabakları rendeleyip soğanları yağda yumuşatın ve ardından dilimlenmiş biber ile rendelenmiş kabakları ekleyip bir süre pişirin. Yumurtaları çırpıp un, süzme yoğurt ve rendelenmiş peyniri ekledikten sonra soğumuş olan soğanlar ve kabak ile karıştırın, ardından karışımı hamura dökün. Fırında pişirin. Kişi başına 2 parça olmak üzere 8 parçaya bölün.

Beslenme tavsiyeleri

Akşam veya öğle yemeğinde çorba sonrasında yemeye uygundur. Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için dilimlenmiş kabaklar ile kırmızı biberleri önceden 2 saatliğine ılık suda bekletip süzebilirsiniz.