Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 parça 120 gram civarı balık
  • 2 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • biber
  • 1 limon
  • 4 yaprak pişirme kağıdı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori237 kcal
Yağ3 g
Sodyum195 mg
Karbonhidrat21 g
Protein25 g
Fosfor366 mg
Potasyum1,400 mg
Sıvı içeriği487 ml

Yapılışı

Pişirme kağıdına bir parça balık koyun. Havuçları soyup yıkayın. 5 dakika boyunca bol suda pişirin. Her bir kağıda birkaç havuç ve kereviz sapı yerleştirin. Biber ile birer dilim limon ekleyin. Kağıtları kapayın. 15 dakika boyunca buhar tenceresinde veya fırında pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Balık etten daha hızlı sindirilir. İçindeki karbonhidrat miktarı neredeyse sıfırdır. Yağ içeriği ise balık çeşidine göre farklılık göstermektedir. Balık haftada en az 2 kere olmak üzere etin yerine ve etle aynı miktarda tüketilebilir. Bu tarifin potasyum miktarını azaltmak için havuçları dilimledikten sonra 2 saat ılık suda bekletip süzebilirsiniz.