Tarifleri

Malzemeler (10 Porsiyon)

  • 50 g soğan
  • 50 g havuç
  • 100 ml portakal suyu
  • 100 ml sızma zeytinyağı
  • 1.5 kg dana incik (yağsız)
  • 150 g elma
  • bir tutam tuz
  • 2 diş sarımsak

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori308 kcal
Yağ16 g
Sodyum138 mg
Karbonhidrat5 g
Protein34 g
Fosfor295 mg
Potasyum602 mg
Sıvı içeriği146 ml

Yapılışı

Sebzeleri (havuç, sarımsak ve soğan) doğrayıp yağda pişirin. Piştikten sonra üzerlerine doğranmış eti ekleyin. Etin rengi değiştiğinde portakal suyu ve soyulup küp küp kesilmiş olan elmaları koyun. Kısık ateşte iki saat pişirin. Yemek piştiğinde tuzu ekleyin. Ardından eti ayırın. Sebzeleri blenderdan geçirip süzgeçte süzün. Eti bir kaseye koyup üzerine süzdüğünüz sebze sosunu dökün.

Beslenme tavsiyeleri

Yağsız et diğer türlere göre daha az yağ içerir. Ayrıca yemeğin içerdiği kişi başına düşen su miktarına da dikkat etmelisiniz (diyaliz hastalarında sıvı kontrolü çok önemlidir). 200 gramlık bir porsiyonda yaklaşık 150 ml su bulunur.