Tarifleri
Malzemeler (6 Porsiyon)
Kek için:
- 120 g buğday unu
- 125 g pudra şekeri
- 125 g yumuşamış tereyağı
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Süsleme için:
- 150 g pudra şekeri
- 20 ml limon suyu
- süsleme için beyaz renkli inci şeker veya kar tanesi şekilli şeker
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Mini kek kalıplarının içine pişirme kağıdı koyun. Tereyağını eritin. Elektrikli mikser ile yumurtaları ve şekeri hafif ve pürüzsüz bir karışım elde edene dek çırpın. Çırpma esnasında tereyağını azar azar ekleyin, ardından hafifçe karıştırarak unu ve kabartma tozunu ekleyin. Hamur pürüzsüz ve eşit dağılımlı hale geldiğinde kalıpları yarıya kadar doldurup 15 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkarmadan önce soğumalarını bekleyin, ardından bir kenara koyun. Kremayı hazırlayın. Parlak ve yumuşak bir karışım elde etmek için pudra şekeri ile limon suyunu yavaş yavaş karıştırın. Bir kaşık veya spatula yardımıyla mini keklere krema sürün ve beyaz şekerlerle süsleyin. Yemeden önce birkaç dakika kremanın sertleşmesini bekleyin. Bu kekler hava almayan bir kapta birkaç gün saklanabilir. Afiyet olsun.