Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

  • 1 orta boy kavun
  • 1 donmuş veya taze tart hamuru (270 g)
  • 4 çay kaşığı bal
  • 80 g yumuşamış tereyağı
  • 60 g şeker
  • 1 yumurta sarısı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori331 kcal
Yağ20 g
Sodyum173 mg
Karbonhidrat35 g
Protein3 g
Fosfor56 mg
Potasyum368 mg
Sıvı içeriği108 ml

Yapılışı

60 g tereyağını bir kase içinde şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. Fırını 210°C'ye önceden ısıtın. Kabuğunu soyduktan sonra kavunu dilimleyin ve tereyağının geri kalanıyla bir tavada kızartın. Balı da ekleyip hafifçe karamelize edin. Çırpılmış karışım ile karamelize edilmiş kavun dilimlerini tart hamuruna yerleştirin. Tartı fırına koyup 10 dakika pişirin. Ilıkken servis edin.