Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

  • 1 kg patates
  • 70 g oda sıcaklığında tereyağı
  • Kekik (taze yapraklar)

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori153 kcal
Yağ7 g
Sodyum100 mg
Karbonhidrat19 g
Protein2 g
Fosfor39 mg
Potasyum456 mg

Yapılışı

Fırını önceden ısıtın (200 ° C )
Patatesleri soyun ve ince eşit dilimler halinde kesin.
Patates dilimlerini kurulayın ve büyük bir kaseye koyun.
Tereyağını eritin ve patateslerin üzerine dökün, kekik ve tuzu ilave edin ve tüm patates dilimleri tereyağı ile kaplanana kadar hepsini iyice karıştırın.
Patates dilimlerini dik biçimde yerleştirin,tuz serpin ve fırında çıtır çıtır olana kadar 45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Beslenme tavsiyeleri

Potasyum içeriğini azaltmak için, pişirmeden birkaç saat önce veya akşamları patatesleri soyun ve suda bekletin.Bu suyun, tarifin hazırlanacağı zamana kadar her dört saatte bir değiştirilmesi gerekiyor. Sonrasında patates dilimlerini kurulayarak tarifi uygulayabilirsiniz - fırını önceden ısıtmayı unutmayın!