Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 250 g çilek
  • 100 g ahududu
  • 1/2 çorba kaşığı esmer şeker
  • 4 kepçe Vanilya aromalı dondurma

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori170 kcal
Yağ7 g
Sodyum38 mg
Karbonhidrat22 g
Protein4 g
Fosfor110 mg
Potasyum239 mg
Sıvı içeriği127 ml

Yapılışı

Fırını 200°C'ye önceden ısıtın. Meyveleri yıkayıp, çilekleri dilimleyin ve ahududuları ikiye bölün. Meyveleri küçük sufle kaplarına dizin. Üstlerine esmer şeker serpin. Fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Her bir kaba bir kepçe dondurma koyup servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu tarifi diğer meyvelerle, vanilya, baharatlarla (tarçın, zencefil, vb.) ve nane ya da taze fesleğen gibi kokulu bitkilerle de yapabilirsiniz. .