Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 400 g dana kıyma
  • 1 paket lazanya
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 demet fesleğen
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 150 g yeşil kuşkonmaz (yaklaşık 7 adet)
  • 150 g taze mantar   

      Sos için:

  • 500 ml az yağlı süt (1,5 % yağ oranı)
  • 30 g margarin
  • 50 g un
  • biber ve muskat

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori866 kcal
Yağ29 g
Sodyum165 mg
Karbonhidrat105 g
Protein46 g
Fosfor587 mg
Potasyum1,150 mg
Sıvı içeriği288 ml

Yapılışı

Lazanya katmanlarını bol kaynar su ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ile büyük bir tencerede pişirerek başlayın. Piştiklerinde katmanları birbirlerine yapışmamaları için fazla üst üste gelmeyecek şekilde bir tabağa alın. Kuşkonmazı kaynar suda 5 dakika bekletin, ardından doğrayıp bir kenara koyun. Yapışmaz bir tavada soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin ve kıyma ile doğranmış mantarları ekleyin. 5 dakika sonra üstüne kuşkonmazı koyun ve kıyma pişene dek orta sıcaklıkta pişirin. Fırını 180ºC önceden ısıtın.
Sos:Tereyağını sos tenceresinde eritip içine unu ekleyin ve sürekli karıştırın. Topak oluşmaması için sütü yavaş ekleyip bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmaya devam edin. Biber ve muskat ekleyip sosun koyulaşmasını bekleyin. Sos hazır olduğunda lazanyayı hazırlayın. Fırın kabının dibine biraz sos yayın, 3 adet lazanya katmanı yanyana dizip üzerlerini et ve soğan karışımıyla kapatın. Üstlerine sos ve doğranmış fesleğen yayın. Aynı şekilde bir kat daha hazırlayın. İkinci katın üstünü lazanya şeritleriyle kapatıp geriye kalan sosu üstüne dökün. 20-30 dakika pişirip fokurdadığında ve üstü kızardığında fırından alın.

Beslenme tavsiyeleri

Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için taze mantarları konserve mantarlarla (kutudaki suyu süzerek) değiştirebilirsiniz.