Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 3 kabak
  • 2 pırasanın beyaz kısımları
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 2 çorba kaşığı krem şanti (30 % yağ oranı)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam nane
  • kıtır ekmek
  • karabiber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori230 kcal
Yağ13 g
Sodyum219 mg
Karbonhidrat20 g
Protein7 g
Fosfor144 mg
Potasyum608 mg
Sıvı içeriği226 ml

Yapılışı

Kabakları soyup dilimleyin. 1 litre suyu baharatlarla birlikte kaynatın. Pırasaları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp pırasaları 3 dakika kavurun. Üstüne köri serpin. Karıştırın. Kabakları ve baharatlı suyu ekleyin. Biber koyun. Tekrar kaynatıp kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika pişmeye bırakın. Soğumasını bekleyin. İyice püre haline getirin. Ardından süt kremasını ekleyip bir kaç dakika sonra tekrar karıştırın. 1 saat buzdolabında tutun. Ekmek dilimlerini küçük küplere bölün. Bunları bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte kahverengileşene dek kızartın. Servis etmeden hemen önce karışımı çırpın, kaselere koyun ve birkaç kıtır ekmek ekleyin. Soğutulmuş şekilde servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için dilimlenmiş kabakları önceden 2 saat ılık suda bekletip süzebilirsiniz.