Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 adet tavuk göğsü (à 150 g)
  • 1 beyaz soğan (80 g)
  • 4 çorba kaşığı süt kreması
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı köri
  • biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori313 kcal
Yağ16 g
Sodyum253 mg
Karbonhidrat6 g
Protein37 g
Fosfor352 mg
Potasyum589 mg
Sıvı içeriği140 ml

Yapılışı

Tavuk göğsünü kuşbaşı ve soğanları küp küp doğrayın. Hepsini kızgın yağda pişene kadar kavurun. Tavuk soğuduktan sonra köriyi ekleyin. Ardından yavaş yavaş kremayı karıştırın. 2-3 dakika ağır ağır pişirin. Yanında pilavla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Beslenme tavsiyeleri

Bu farklı, basit ve lezzetli yemek tat alma duyunuza hitap edecek! Beslenmede ihtiyaç duyduğunuz tuz (eser miktarda) ve potasyumu karşılar. Aynı zamanda kas kitlesini korumak için gerekli olan protein yönünden de zengindir! Buna ek olarak bol miktarda fosfor içerir, dolayısıyla fosfat bağlayıcı ilaçlarınızı almayı unutmayın!