Tarifleri

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 700 g iri parçalara bölünmüş fener balığı
  • 200 ml su
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 250 ml süt kreması
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 100 g taze tagliatelli
  • 5 adet tane biber
  • maydanoz
  • kişniş

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori379 kcal
Yağ18 g
Sodyum157 mg
Karbonhidrat21 g
Protein23 g
Fosfor358 mg
Potasyum637 mg
Sıvı içeriği265 ml

Yapılışı

Balığı yağda kızarıncaya kadar pişirin. Biber ekleyin. Suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Kremayı ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Taze tagliatelliyi kaynar suda pişirin. Havuçları ve kabakları yıkayıp soyun. Sebzeleri bir sebze soyacağı veya dilimleyici ile ince şeritlere bölün. Bol miktarda su kaynatın. Önce havuçları suya atın. 4 dakika sonra kabakları ekleyip kaynatmaya devam edin. Sonra tüm sebzeleri sudan çıkarıp süzün. Bir tabağa balığı dizip, sosunu üzerine dökün ve yanına taze tagliatelli ile sebzeleri koyun. Biber serpin. Üstüne kişniş ve ince doğranmış maydanoz ekleyin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu yemeğin potasyum seviyesini azaltmak için havuç ve kabakları dilimleyip ılık suda 2 saat beklettikten sonra süzebilirsiniz.