Tarifleri
Malzemeler (6 Porsiyon)
- 700 g iri parçalara bölünmüş fener balığı
- 200 ml su
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 250 ml süt kreması
- 2 havuç
- 2 kabak
- 100 g taze tagliatelli
- 5 adet tane biber
- maydanoz
- kişniş
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Balığı yağda kızarıncaya kadar pişirin. Biber ekleyin. Suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Kremayı ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Taze tagliatelliyi kaynar suda pişirin. Havuçları ve kabakları yıkayıp soyun. Sebzeleri bir sebze soyacağı veya dilimleyici ile ince şeritlere bölün. Bol miktarda su kaynatın. Önce havuçları suya atın. 4 dakika sonra kabakları ekleyip kaynatmaya devam edin. Sonra tüm sebzeleri sudan çıkarıp süzün. Bir tabağa balığı dizip, sosunu üzerine dökün ve yanına taze tagliatelli ile sebzeleri koyun. Biber serpin. Üstüne kişniş ve ince doğranmış maydanoz ekleyin.
Beslenme tavsiyeleri
Bu yemeğin potasyum seviyesini azaltmak için havuç ve kabakları dilimleyip ılık suda 2 saat beklettikten sonra süzebilirsiniz.