Tarifleri
Malzemeler (4 Porsiyon)
- 50 g havuç
- 500 g taze yumurtalı tagliatelli
- 200 ml krem şanti (30% yağ oranı)
- 4 hindi pirzola (600 g)
- 1 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Kalori818 kcal
Yağ25 g
Sodyum144 mg
Karbonhidrat91 g
Protein56 g
Fosfor412 mg
Potasyum590 mg
Sıvı içeriği122 ml
Yapılışı
Büyük bir tencere dolusu su kaynatın. Makarnayı suya atın. Piştiğinde süzün. Havuçları yıkayıp soyun ve dilimlere bölüp 30 dakika boyunca bol suda pişirin. Bir tavada iki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırın. Yağ kızınca havuçları içine atın. Başka bir tavada hindi pirzolaları biraz yer fıstığı yağıyla pişirin. Pişince etleri tavadan alın. Krem şantiyi kısık ateşte ısıtın. Havuçları krem şanti ile karıştırın. Her bir tabağa önce tagliatelli koyup sırasıyla havuçlu kremayı ve pirzolayı üstüne yerleştirin. Sıcak servis edin.
Beslenme tavsiyeleri
Bu tarifin protein, tuz ve potasyum içeriği sizler için çok uygundur. Ancak fosfor içeriği yüksektir. O yüzden fosfor bağlayıcılarınızı almayı unutmayın!