Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 tavuk göğsü (150 g)
  • 1 beyaz soğan
  • 250 g taze mantar
  • 1 çorba kaşığı taneli hardal
  • 1 kavanoz koyu süt kreması (30 % yağ oranı)
  • maydanoz
  • biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori336 kcal
Yağ15 g
Sodyum148 mg
Karbonhidrat5 g
Protein40 g
Fosfor446 mg
Potasyum769 mg
Sıvı içeriği249 ml

Yapılışı

Soğanı doğrayıp büyük bir tencerede biraz yağ ile kavurun. Tavuk göğüslerini küçük parçalara bölüp pembeleşince soğana ekleyin. Biberi ekleyin. Soyulmuş ve şeritler halinde kesilmiş mantarları koyun. Karışıma hardal ekleyin. Süt kreması ve maydanoz ekleyip ateşi kısın. 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Pilav ile servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu tarif gurme yemek hayranlarını büyüleyecektir! Kolayca ve çabucak hazırlanabilen bu yemek tuz ve potasyum ihtiyaçlarınızı karşılayarak "her gün" yenilebilir. Aynı zamanda kas kitlesini muhafaza etmek için gerekli olan protein yönünden de zengin olup, bu sayede tam bir fosfor kaynağıdır; o yüzden fosfor bağlayıcı ilaçlarınızı almayı unutmayın! Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için taze mantarları konserve mantarlarla (kutudaki suyu süzerek) değiştirebilirsiniz.