Tarifleri
Malzemeler (4 Porsiyon)
- 4 tavuk göğsü (150 g)
- 1 beyaz soğan
- 250 g taze mantar
- 1 çorba kaşığı taneli hardal
- 1 kavanoz koyu süt kreması (30 % yağ oranı)
- maydanoz
- biber
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Soğanı doğrayıp büyük bir tencerede biraz yağ ile kavurun. Tavuk göğüslerini küçük parçalara bölüp pembeleşince soğana ekleyin. Biberi ekleyin. Soyulmuş ve şeritler halinde kesilmiş mantarları koyun. Karışıma hardal ekleyin. Süt kreması ve maydanoz ekleyip ateşi kısın. 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Pilav ile servis edin.
Beslenme tavsiyeleri
Bu tarif gurme yemek hayranlarını büyüleyecektir! Kolayca ve çabucak hazırlanabilen bu yemek tuz ve potasyum ihtiyaçlarınızı karşılayarak "her gün" yenilebilir. Aynı zamanda kas kitlesini muhafaza etmek için gerekli olan protein yönünden de zengin olup, bu sayede tam bir fosfor kaynağıdır; o yüzden fosfor bağlayıcı ilaçlarınızı almayı unutmayın! Bu yemekteki potasyum miktarını azaltmak için taze mantarları konserve mantarlarla (kutudaki suyu süzerek) değiştirebilirsiniz.