Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 200 g kurdele makarna
  • 200 g domates (mümkünse kokteyl domates)
  • 125 g mozzarella (20 % yağ oranı)
  • 6 siyah zeytin
  • yarım demet roka

Sos:

  • 3 çorba kaşığı pesto sosu
  • 1,5 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • yarım demet fesleğen
  • tuz ve biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori369 kcal
Yağ16 g
Sodyum174 mg
Karbonhidrat41 g
Protein14 g
Fosfor198 mg
Potasyum412 mg
Sıvı içeriği122 ml

Yapılışı

Makarnayı üstündeki talimatlara göre (7-12 dakika) diri kıvamda kalacak şekilde pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Ardından makarnayı bir salata kasesine boşaltın. Domatesleri yıkayıp, isterseniz çekirdeklerini temizleyin ve dilim dilim doğrayın. Mozzarellayı küçük küpler halinde kesin. Rokayı yıkayıp kurutun ve sert sapları ayıklayın. İnce şeritler halinde bölün. Domatesleri, mozzarellayı ve rokayı makarnaya ekleyip iyice karıştırın. Sos için pesto sosunu, zeytinyağını ve sirkeyi karıştırıp çırpın. İsteğe bağlı olarak bir tutam tuz ve biber ekleyin. Bu salata ızgara etin yanında çok iyi gittiği gibi bir dilim ekmekle birlikte tek başına da servis edilebilir.