Tarifleri

Malzemeler (3 Porsiyon)

  • 240 g kuzu budu
  • 400 g tavuk göğsü
  • 1 kabak
  • 4 soğan



Et sosu:

  •  8 diş sarımsak 
  •  2 çay kaşığı zahter
  •  2 çay kaşığı mercanköşk
  •  1 çay kaşığı beyaz biber
  •  4 çorba kaşığı zeytinyağı
  •  1 çay kaşığı kırmızı biber


Kabak sosu:

  • 1 çay kaşığı zahter 
  • 1 çay kaşığı mercanköşk 
  • 1 mocha kaşığı beyaz biber
  • 1 tutam pul biber 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori580 kcal
Yağ32 g
Sodyum140 mg
Karbonhidrat13 g
Protein1 g
Fosfor412 mg
Potasyum949 mg
Sıvı içeriği311 ml

Yapılışı

Önce sos malzemelerini biraz zeytinyağında iyice karıştırın, ardından etleri büyük küpler halinde doğrayın. Sosu iki kaseye bölüp birine kuzu etini, diğerine de tavuk etini yerleştirin. Her iki etin üzerine de bunların üstüne örtecek miktarda zeytinyağı döküp sos her tarafı kaplayacak şekilde karıştırın. Alüminyum folyo ile kaplayıp 1 günlüğüne buzdolabında bekletin.
Kabağı parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayıp bu halkaları dörde bölün. Baharatları kabak parçalarının üstüne serpin, biraz zeytinyağı dökün ve üstünü örtüp aynı şekilde 1 gün bekletin. Soğanları şiş için sekize bölün; ek olarak bu parçaları da ikiye bölebilirsiniz.
Metal ya da tahta bir şişe önce soğan, sonra et, son olarak da kabak takın ve bu işlemi iki kere daha tekrarlayın. Şişleri barbeküde veya fırında ızgara olarak pişirin.