Tarifleri
Malzemeler (10 Porsiyon)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 adet limonun suyu
- 150 ml sıvı yağ
- 150 ml süt
- 3 yumurta
- 200 g şeker
- 350 g un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Kalori379 kcal
Yağ18 g
Sodyum217 mg
Karbonhidrat48 g
Protein7 g
Fosfor213 mg
Potasyum131 mg
Sıvı içeriği46 ml
Yapılışı
Yoğurt, limon suyu, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekeri iyice karıştırın. İyi harmanlanmış ve homojen bir karışım elde edene kadar yavaş yavaş un ve limon kabuğu ekleyin. Bir kek kalıbını yağlayın. Fırını 200ºC'ye önceden ısıtılmış fırına koyun. Keki kabarana ve batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar 30-40 dakika pişirin. Fırından alıp süsleyin.
Beslenme tavsiyeleri
Bu tarif beyaz şeker içerdiği için diyabet hastaları için yasak olabilir. İçerdiği kalori de oldukça fazladır, dolayısıyla atıştırmalık olarak yarım porsiyonlar halinde tüketilmesi tavsiye edilir.