Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 320 g patates
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 350 g kabak
  • 100 ml yağ
  • 100 ml süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • sarımsak

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori443 kcal
Yağ35 g
Sodyum36 mg
Karbonhidrat26 g
Protein7 g
Fosfor117 mg
Potasyum622 mg
Sıvı içeriği190 ml

Yapılışı

Kabakları irice rendeleyin ve biraz beklettikten sonra ezin. Çiğ patatesler ile soğanı ince ince rendeleyin, ardından ezilmiş kabakları ekleyin. Sonra un, ezilmiş sarımsak ve yumurta ile karıştırın. Gerektiği takdirde biraz su ekleyin. Tavada kızartıp sarımsaklı yoğurt ile servis edin.