Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 200 g istiridye mantarı
  • 100 g soğan
  • 50 g domates
  • 30 g yeşil biber
  • 10 ml sıvı yağ
  • biraz kırmızı biber
  • zahter
  • bir tutam baharat karışımı

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori49 kcal
Yağ3 g
Sodyum5 mg
Karbonhidrat4 g
Protein3 g
Fosfor51 mg
Potasyum214 mg
Sıvı içeriği85 ml

Yapılışı

Soyulup ince doğranmış soğanları kızgın yağda yumuşatın. Ocaktan alıp üstüne kırmızı biber serpin ve tekrar ocağa koyup soyulmuş, yıkanmış ve şeritlere bölünmüş istiridye mantarları ile eşit dilimlere bölünmüş domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Zahter ve baharat karışımıyla çeşnilendirin. Yemeğin kendi suyu yeterli gelmezse mantarları pişirebilmek için biraz su ekleyin.