Tarifleri
Malzemeler (4 Porsiyon)
- 1 kg sazan (taze ve bütün halde)
- 150 g erimiş tereyağı
mavi sos:
- 2 litre su
- 2 çorba kaşığı tuz
- limon dilimleri
- 125 ml sirke
- 1 çay kaşığı şeker
- erimiş tereyağı
- bir tutam maydanoz (15 g)
yanında:
- 800 g küp küp doğranmış, suda bekletilmiş ve pişirilmiş patates
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Kalori833 kcal
Yağ51 g
Sodyum348 mg
Karbonhidrat41 g
Protein48 g
Fosfor785 mg
Potasyum1,810 mg
Sıvı içeriği660 ml
Yapılışı
Mavi sosu, bütün malzemelerini büyük bir tencerede 15 dakika pişirerek hazırlayın. Yıkanmış balığı sıcak sosa yerleştirip ateşi kısın ve balığı sosta bekletin. Pişirme süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. Bunun ardından balığı sostan alıp önceden ısıtılmış bir tepsiye koyun; üzerine erimiş tereyağı dökün. Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin. Patatesleri haşlayıp hazırlayarak yanında sunun.