Tarifleri

Malzemeler (24 Porsiyon)

  • 225 g kuş üzümü
  • 110 g pekan cevizi
  • 110 g iri doğranmış ananas şekerlemesi 
  • 175 g iri doğranmış kırmızı, yeşil ve sarı kiraz şekerlemesi
  • 110 g portakal kabuğu şekerlemesi
  • 50 g küçük doğranmış zencefil şekerlemesi
  • 1 orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 orta boy limonun rendelenmiş kabuğu
  • 225 g margarin
  • 225 g pudra şekeri
  • 4 orta boy yumurta (290 g)
  • 280 g elenmiş sade un

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori231 kcal
Yağ11 g
Sodyum29 mg
Karbonhidrat31 g
Protein3 g
Fosfor47 mg
Potasyum143 mg
Sıvı içeriği17 ml

Yapılışı

20 cm çaplı yuvarlak bir kek kalıbını veya 18 cm çaplı kare bir kek kalıbını yağlayıp içine çift kat pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını 170°C'ye önceden ısıtın. Kuş üzümlerini, cevizleri, meyve şekerlemelerini ve rendelediğiniz kabukları karıştırın. Ayrı ve büyük bir kapta margarin ve şekeri soluk renkli ve kabarık hale gelene dek çırpın. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp azar azar şekerli karışıma ekleyin, her bir eklemeden sonra karışımı iyice çırpın. Ardından yavaş yavaş elenmiş unu, meyveleri, cevizleri, vb. ekleyin. Sonra karışımı kalıba döküp bir kaşığın arkasıyla düzleştirin. Kalıbı fırına üstü fırının ortasına gelecek şekilde yerleştirin.
Keki 170°C 'de 1 saat pişirin. Ardından kalıbın üstüne çift kat pişirme kağıdı koyun ve sıcaklığı 150°C'ye indirip bir saat daha pişirin. Kek piştiğinde kalıbın kenarlarından ayrılacak ve orta kısmı yumuşak olacaktır.

Beslenme tavsiyeleri

Hamura bir çay kaşığı karışık baharat ekleyebilir ve/veya keki soğuduğunda krema ile kaplayabilirsiniz. Bu keki tamamen soğuyana dek kalıpta bırakıp, ardından pişirme kağıdından ayırabilir ve hava almayan bir kapta saklamadan önce çift kat pişirme kağıdına sarabilirsiniz. Bu tarif alışılagelmiş bir meyveli kekte bulunan potasyum miktarının yarısını içerir.