Tarifleri
Malzemeler (4 Porsiyon)
- 500 g kiraz (çekirdeksiz) veya başka bir mevsim meyvesi
- 3 yumurta
- 80 g un
- 50 g tereyağı veya margarin
- 50 g şeker veya 5 g aspartam
- 350 ml süt (3,5 % yağ oranı)
- 1 paket şekerli vanilin
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Tarife başlamadan önce potasyum miktarını azaltmak için kirazların çekirdeklerini çıkarıp, iki saat suda bekletin. Fırını 180°C'ye önceden ısıtıp bir fırın kabını yağlayın. Meyveleri turta kalıbının dibini kaplayacak şekilde yayın. Unu ve şekeri karıştırıp bir bütün yumurta ekleyin. Ardından 2 yumurta sarısı, erimiş tereyağı ve sütü ekleyip iyice harmanlanana dek karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşana dek çırpıp azar azar karışıma ekleyin; ardından karışımı kirazların üstüne dökün. 15 dakika pişirip sıcaklığı 150°C'ye indirin ve fırınınıza bağlı olarak bir 20-25 dakika daha pişirin. Üstüne şekerli vanilin serpip, ılık veya soğuk servis edin.
Beslenme tavsiyeleri
Potasyumu azaltmak için ilacınızı almayı unutmayın! Bu tart kiraz veya diğer mevsim meyveleriyle yapılabilir. Çiğ meyvenin pişmiş meyveden daha fazla potasyum içerdiği (10 çiğ kirazda 250 mg potasyum varken, 10 pişmiş kirazda 195.3 mg potasyum vardır) bilinmesi gereken bir husustur.